#gòTICràdio, 23 de juny de 2021

Durant el dia d’ahir, l’aplicació de Google està experimentant problemes a escala mundial que provoca tancaments inesperats o dificultats a l’hora d’obrir l’app, acompanyats del missatge que els adverteix que Google continua fallant.

Segons el portal d’alertes Downdetector, els problemes en l’aplicació de Google han tingut el seu punt àlgid amb el 67 per cent d’usuaris que no poden registrar-se i el 33 per cent que ni poden buscar.

No obstant això, les usuàries de Twitter continuen reportant problemes a Twitter i denuncien que l’error es produeix cada pocs segons, el que en algunes ocasions no els permet desactivar l’app, i que comporta tancaments inesperats de l’aplicació o directament la impossibilitat d’obrir-la.

Entre les propostes de solució proposades hi ha la de desinstal·lar l’última actualització de l’aplicació de Google instal·lada al dispositiu mòbil, des dels tres punts de l’opció d’informació d’apps.

De moment, Google no ha informat d’aquest problema en la seva pàgina d’estat d’aplicacions, però ha recomanat a alguns usuaris a través del seu compte de Twitter que reiniciïn els seus mòbils per veure si l’error remet.

Provant de solucionar problemes

Solucions alternatives per resoldre errors d’instal·lació d’aplicacions a Google Play Store

Netejar la memòria cau de l’aplicació problemàtica

La memòria cau és un tipus d’emmagatzematge que utilitzen les aplicacions (o els navegadors web) per guardar els arxius temporals que creuen que necessitaran sovint, de manera que així després puguin funcionar a més velocitat sense dependre tant de la connexió. Però també poden perpetuar errors.

Esborrar la memòria cau d’una aplicació és un mètode poc agressiu amb el que podrem solucionar la majoria de problemes que puguis tenir amb algunes aplicacions.

Quan per alguna aplicació sol començar a funcionar malament o tenir fallades, solem recórrer a reinstal·lar o eliminar totes les dades, però no és una cosa necessària, ja que normalment amb esborrar la memòria cau de l’aplicació sol ser suficient per solucionar molts dels problemes més comuns.

Quan esborres la memòria cau, s’eliminen les dades temporals de l’aplicació, però sense esborrar les dades d’usuària. D’aquesta manera, l’aplicació quedarà com acabada d’instal·lar, però respectant el compte i la configuració, i sense que hagis de tornar a iniciar sessió.

 1. Obre el menú Configuració al dispositiu.
 2. Ves a Totes les aplicacions o Gestiona les aplicacions i, després llisca fins a l’aplicació conflictiva
 3. Obre els detalls de l’aplicació i toca el botó Forçar detenció.
 4. Toca Elimina les dades cau o caché.

Netejar les dades de l’aplicació problemàtica

Aquesta solució val la pena deixar-la com a últim recurs, perquè els seus efectes són més destructius que els d’esborrar la memòria cau. La memòria cau és prescindible, però les dades no, de manera que perdràs les dades personals i la configuració de l’aplicació.

 1. Obre el menú Configuració al dispositiu.
 2. Ves a Totes les aplicacions o Gestiona les aplicacions i, després llisca fins a l’aplicació conflictiva
 3. Obre els detalls de l’aplicació i toca el botó Forçar detenció.
 4. Toca Esborrar dades.
 5. Confirma l’acció.

Tingues en compte que fer-ho és irreversible. A diferència de la memòria cau, que són dades prescindibles i que es poden tornar a generar, les dades d’una aplicació no es recuperaran, si no és que l’aplicació disposa d’una còpia en el seu núvol. En aquest cas, en identificar-se, ens proposarà recuperar-les.

Reiniciar el dispositiu.

Un clàssic, que moltes vegades serveix per resoldre els problemes.

 1. Prem el botó d’encesa de mòbil fins que s’obri el menú d’apagada.
 2. Prem el botó Apaga.
 3. Toca acceptar.

Reiniciar el mode segur

En reiniciar el dispositiu, només carrega el sistema i les aplicacions preinstal·lades, deixant inaccessible qualsevol altra aplicació que hagi estat instal·lada per l’usuari. Mentre està actiu aquest mode, veuràs una marca d’aigua a la part inferior, avisant-te que està activat.

El seu ús ens facilita el diagnòstic d’errors. Així pots saber si el problema que estàs tenint amb el teu mòbil, és causat per una aplicació o pel mateix sistema. De per si, el mode segur no arregla res, però ajuda a descartar possibles causes del que està causant l’error i, amb sort, detectar i desinstal·lar l’aplicació oportuna.

 1. Prem el botó d’encesa de mòbil fins que s’obri el menú d’apagada.
 2. Prem perllongadament sobre el botó Apaga, fins que apareix una finestra emergent.
 3. Selecciona l’opció per reiniciar el dispositiu en mode segur.
 4. Toca acceptar.

Si el dispositiu està apagat o no has premut el botó prou estona i s’ha apagat,

 1. Engega el dispositiu de nou.
 2. Quan apareguin les lletres del fabricant cal prémer el botó d’abaixar el volum i esperar que el mòbil encengui sense deixar de prémer.
 3. Després veuràs unes lletres que indiquen que el mode segur està activat.

Per desactivar el mode segur cal reiniciar de nou el dispositiu.

Alternatives a l’app Google Search

DuckDuckGo
Web, Android i IOS
La gran alternativa per als que busquen privacitat, ja que no utilitza rastreig ni ven cap informació personal. És l’alternatiu que més va créixer el 2020.

Qwant
Web, Android i IOS
Un motor de cerca francès, amb seguiment, però sense vendre dades.
Un punt intermedi entre motors més humils en prestacions, però més privats, i els gegants del sector.

Searx
Web i Android
Un metacercador versàtil i amigable amb la privacitat. Acumula els resultats obtinguts de diferents cercadors quan es realitza una consulta, però sense emmagatzemar dades que puguin acabar en la generació d’un perfil.

MetaGer
Web i Android
Un motor de cerca privat amb seu a Alemanya.
Utilitza tecnologia de servidor intermediari per ocultar la teva ubicació quan visites un lloc web.

StartPage
Web
Proporciona resultats de cerca de Google, però sense el seu seguiment ni recopilació d’informació personal.

Swisscows
Web, Android i IOS
Un cercador amb seu a Suïssa que forma part del projecte Hulbee AG que es recolza en els resultats de Bing.

Peekier 
Web
cercador que implementa el seu propi algoritme i té la peculiaritat de generar una vista prèvia de cada web mostrada en els resultats de les cerques.

Arriba el cercador Brave

Acaba de sortir de la fase beta i es troba integrat en el mateix navegador multiplataforma Brave o a l’adreça URL search.brave.com

Brave assenyala que el seu nou cercador no realitza seguiment dels usuaris, ni de les seves recerques, ni tampoc dels seus clics, comptant amb el seu propi índex completament independent.

El seu navegador web ja disposa de 32 milions d’usuaris actius, per superar altres cercadors centrats en la privacitat.

#gòTICestiu21

Més llum i més lluny!

flama.cat

Aquest any, la Flama també continuarà sent un record per als presos polítics i exiliats, per reivindicar la defensa dels drets fonamentals, i no quedarà al marge del moment d’emergència social que viu el país.

Passi el que passi, la flama no s’apaga mai!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s