#gòTICràdio, 30 de juny de 2021

Windows 11

Com ja vam explicar la setmana passada, Microsoft ha presentat Windows 11, la següent generació del seu sistema operatiu, que començarà a arribar de forma gratuïta als ordinadors amb Windows 10 compatibles a finals d’aquest any.

Windows 11 suposa un redisseny del sistema operatiu, enfocat a la productivitat. Aposta pel núvol, per adaptar-se a entorns de teletreball i a una interfície optimitzada per a diferents tipus de pantalla, amb possibilitats de personalització i configuracions separades per a cada situació.

No obstant això, aquesta versió demanda uns requisits mínims

 • Processador 1 GHz o més ràpid
 • 2 o més nuclis en un processador de 64 bits
 • Memòria 4 GB RAM
 • Emmagatzematge de 64 GB o més
 • Targeta gràfica compatible amb DirectX 12
 • Pantalla de més de 9 polzades amb resolució HD (720p)

Si vols saber si amb el teu ordinador podràs fer el salt a Windows 11, Microsoft ha creat l’eina PC Health Check, per comprovar la compatibilitat.

5 grans novetats

1. Una nova experiència de videojocs

Un dels punts forts de Windows 11 serà oferir una nova experiència en videojocs.

 • funció Auto HDR per a jocs creats en DirectX11, que donarà més colors i brillantors, i un plus de profunditat a les imatges dels videojocs.
 • tecnologia DirectStorage, que redueix els temps de càrrega del joc, ja que es val de la targeta gràfica sense necessitat de la CPU.

2. Microsoft Teams s’integrarà de forma nativa

Microsoft Teams facilita la interacció amb la teua llista de contactes.

3. Nova Botiga

A partir d’ara, trobarem apps d’Android a la nova Microsoft Store i es convertirà en una gran botiga de continguts digitals: pel·lícules, llibres, música,…

4. Nou explorador d’arxius

Ara per ara només s’ha mostrat una vista prèvia en un vídeo.

5. Adeu a les rajoles del menú d’Inici

L’arribada de la nova versió arriba amb un redisseny de la seua interfície: nous estils, animacions i una nova organització de les seves eines bàsiques.

El menú d’Inici en mosaic se substitueix per agrupacions d’icones que llançaran aplicacions i els widgets.

Instagram & escriptori

La xarxa social Instagram està fent proves amb una nova funció: crear i pujar publicacions a la versió webapp d’escriptori. Una cosa llargament demanada des de l’aparició del servei per a ordinadors.

Com sempre passa en aquests casos, el descobriment s’ha compartit a través de Twitter.

Segons les imatges desvelades, es pot veure que en entrar a instagram.com mostra les icones dels serveis a dalt a la dreta de la pàgina, entre els Missatges Directes i la brúixola d’Explorar.

Una portaveu de Facebook, propietari d’Instagram, ha confirmat la realització d’aquestes proves.

La nova funció apareix destacada amb un text que diu: “Ara pots crear i compartir missatges directament des del teu ordinador”. En prémer la icona, amb forma de quadrat amb vores arrodonides i el símbol + a l’interior, la plataforma dirigeix ​​a crear una ‘Nova Publicació’, per al que es poden arrossegar o pujar imatges i vídeos.

Posteriorment, aquests continguts es poden retallar en grandària original, quadrat (1: 1), retrat (4: 5) o paisatge (16: 9). Així mateix, també és possible editar la imatge pujant o baixant el nivell de brillantor, contrast, saturació, temperatura, ombres i vinyeta, així com afegir filtres que ja apareixen en l’app mòbil.

De la mateixa manera que en l’aplicació, la usuària pot escriure una descripció, indicar la ubicació, canviar les opcions d’accessibilitat i realitzar ajustos avançats.

Fins ara, Instagram mai havia permès crear publicacions en la seva versió d’escriptori des de la creació del servei per a ordinadors en 2012, però va incorporar missatges directes en 2020 i un disseny renovat de carrusel per les Històries.

MWC21

Barcelona avui comença el que s’ha anomenat un Mobile de transició, fora de les seves dates habituals i sense l’assistència física de diverses grans marques de la indústria com Google, Facebook o Ericsson i que prometen fer un gir a la mostra i al seu futur immediat.

Virtualització

L’edició de l’MWC21 serà recordada com la que, definitivament, va obrir la porta a nous formats de participació, tant d’empreses com de visitants i conferenciants, en una fase de transició en què les condicions de seguretat que exigeixen, aquest temps de postpandèmia .

Això provocarà una important caiguda d’ingressos per la situació actual i l’impacte en l’economia local serà menor de l’habitual. 100 milions d’euros en lloc de 500 milions, a l’espera de poder atraure més públic estatal i europeu que compensi la (esperada) caiguda d’afluència internacional.

Pel que fa al tema de novetats de producte, no s’esperen llançaments importants.

Si bé projectes destacats vinculats a l’5G s’han vist afectats amb la COVID-19, s’ha avançat de manera significativa en aspectes de digitalització i connectivitat, cosa que ha accelerat la transformació del teixit empresarial, com mai abans.

La MWC21 apunta a una nova era de connectivitat i col·laboració per a l’ecosistema mòbil. proposant una experiència híbrida combinant elements únics presencials i virtuals, amb l’objectiu d’atraure milers d’assistents en línia.

Un terç dels 350 oradors que van a l’MWC21 participen virtualment, i Microsoft Teams és el soci oficial de videoconferències i reunions. Integrat en les plataformes digitals MyMWC existents, Teams ha habilitat funcions dissenyades per millorar l’experiència virtual i presencial. Els assistents en línia poden unir-se a recorreguts d’exhibició virtual transmesos en viu i dirigits per experts de la indústria, fer preguntes a través de xat en viu o veure sessions concretes.

Els 7 temes principals del congrés, que se celebra del 28 de juny a l’1 de juliol a Barcelona ​​són

 • la connectivitat
 • la indústria connectada
 • la intel·ligència artificial
 • la innovació de les empreses emergents
 • la societat del futur
 • la tecnologia creativa
 • l’experiència de client.
 • la implementació de l’5G
 • la planificació de la seva evolució, el 6G
 • les xarxes empresarials i el núvol de telecomunicacions
 • la Intel·ligència Artificial

https://www.mwcbarcelona.com

https://mweek.com/catalunya/


El Final De

elfinalde.com

Web odiat pels qui volen evitar els espòilers, però d’agrair per qui vol refrescar com s’ha acabat una pel·lícula, una sèrie o un llibre.

Tothom pot col·laborar enviant-hi finals, que abans de ser publicats, són revisats pel seu responsable. D’aquesta manera va creixent la seva base de dades d’informació.

#gòTICestiu21

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s