#gòTICràdio, 1 de desembre de 2021

Avui, aprofitant que venen dies de pont, em poso el barret de prescriptor cultural digital

5 Propostes per sortir de casa

1.
Retra(t)acció

Dins de la 22a FIRA D’ARTISTES I ACTIVITATS TRADICIONALS.
4, 5 i 6 de desembre · D’11 a 14h i de 17 a 21h
Pavelló del Club Natació de Tàrrega

Deu edicions d’aquest projecte etnogràfic de l’Arxiu Comarcal de l’Urgell i el fotògraf Jaume Solé,

A través de la captura de fotografies en relleu obtingudes amb tres càmeres simultànies, ha servit per documentar l’evolució física i estètica dels targarins i targarines. Hi han participat unes 1400 persones, la meitat de les quals s’han deixat retratar any rere any.

Amb el recull d’imatges recopilades, per aquesta edició han creat un fotomosaic d’homenatge a l’activista targarina Pilarín Minguell.

En Jaume Solé ens ho explica.

2.
Els ocells cantaven malgrat que feia fred

Dins del festival Cabanades. Art als Marges
5 de desembre / 11.30 hores / Era de Cal Badio de Belltall

Instal·lació audiovisual a càrrec de l’artista Ro Caminal.
A través del so i la imatge, reivindica la preservació de la memòria oral dels pobles, prenent com a context el temps de collir olives.
Qui no té memòria, ha de tenir cames!
Més informació a cabanades.art

3.
Guia bàsica del vianant temporal

L’any 3110, el grup d’investigació intergalàctic d’Oceania “La Cullera Negra” va fer públic un informe on es recollien les conclusions sobre la dualitat del Big Bang, del qual se’n deriva la teoria dels universos paral·lels.

El Temps ja no s’entén com una simple línia: quan nosaltres avancem en les hores i els minuts, en l’altre univers s’hi retrocedeix, i això permet fer viatges circulars entre dos punts de l’espaitemps. A partir d’aquell informe, el Ministeri de Turisme Intergalàctic va encarregar a Indi Gest l’elaboració d’una guia bàsica que facilités als vianants viatjar entre els diversos espais temporals.

Aquesta n’és la primera versió, dirigida a vianants temporals amb inquietuds temporals. Per viatjar entre els universos, és imprescindible dur auriculars, un telèfon propi, i es recomana anar-hi acompanyat.

Aquest és el punt de partida d’aquest espectacle transmèdia, plantejat com una experiència immersiva i gamificada, per a dos espectadors, sense una ubicació predeterminada. Els usuaris decideixen el lloc i el moment per dur-lo a terme, a l’aire lliure i no necessàriament a Tàrrega. Per gaudir-lo cal que cada espectador disposi d’un telèfon intel·ligent amb auriculars i es descarregui un àudio. Els dos àudios s’han d’escoltar simultàniament. El preu de la proposta inclou els enllaços de descàrrega per a la participació dels dos espectadors.

Més informació i compra d’entrades a indigest.org/ft2021

4.
Exposició immersiva El Món de Van Gogh

Els 2.000 metres quadrats de la Cúpula del Centre Comercial Las Arenas de Barcelona són l’escenari d’aquesta exposició immersiva sobre Vincent Van Gogh, que transita per l’obra de l’artista a través de la mirada particular.

L’experiència va més enllà de la projecció de diapositives en alta definició per crear un univers sensorial de 360 graus a través d’un muntatge multimèdia amb els darrers avenços tecnològics per oferir tridimensionalitat, així com simulacions de tacte, olfacte, música original i narració en primera persona.

Fins al 21 de març de 2022
Més informació i reserves a vangogh.es

5.
Google Arts & Culture

https://artsandculture.google.com/project/games

WebApp i mòbil que a través de jocs, filtres fotogràfics de realitat augmentada i visites a galeries virtuals, proposa experiències creatives i per gaudir de l’art. Google Arts and Culture és una aplicació imprescindible per a tots els amants de la cultura.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s