#gòTICTàrrega, 1 de juny de 2022

Llei d’atenció al client

S’acosta el final de les llargues esperes al telèfon, de respostes per part de robots o contestadors automàtics, i a la impossibilitat de parlar amb una persona de l’empresa consultada??

Ja en vam parlar dels detalls de la gòTICràdio, del 17 de novembre de 2021

El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts en consell de ministres l’avantprojecte de llei d’atenció al client.

El projecte fixa un límit de temps de tres minuts perquè un client sigui atès per telèfon, També prohibirà que s’atengui al consumidor d’una manera exclusivament automàtica i que si el client ho exigeix, se l’atengui personalment.

La nova llei, que ara ha de tramitar-se en el Congrés i està previst que sigui afectiva a partir de la tardor.

Google Street View celebra quinze anys

https://www.google.com/streetview/

El servei de Google Maps que mostra una representació virtual a peu de carrer, a partir d’imatges reals, acaba de complir (29 de maig) quinze anys de vida.

Aquest servei va ser concebut el 2004 amb l’objectiu de construir un mapa a 360 graus de tot el món. Actualment, ja integra més de 220.000 milions d’imatges de més de 100 països i territoris.

El 2008 es va obtenir la primera imatge de Street View amb un tricicle i l’any 2010 es van capturar les primeres imatges des d’una moto de neu, a les pistes d’esquí de Whistler (Canadà). Ves-hi

Els següents anys, ha anat implementant-se en dispositius portàtils i més petits i, fins i tot, impermeables. El 2012 es van publicar les primeres fotografies de la Gran Barrera dels Esculls australiana, capturades amb una càmera subaquàtica. Ves-hi!

El mateix any va començar a trescar amb la motxilla Trekker. La primera ruta va ser al Gran Cañon del Colorado (Estats Units) Ves-hi!

L’any 2015, incorpora la realitat virtual (RV). A partir d’aquest moment, a través de l’entorno virtual de Google Earth, hom pot traslladar-se de manera immersiva a qualsevol racó del món.

El 2016, es presenta el projecte Google Trekker Catalunya, fruit d’un acord signat entre Google i la Generalitat de Catalunya, afegint tot de rutes trekkejades.

El 2017, fa el descens en ràpel sota la superfície de la Terra cap a l’interior de Marum, un volcà actiu de l’Oceà Pacífic Sud Ves-hi!

El mateix any també capten una vista aèria de la Terra i de l’interior de l’Estació Espacial Internacional, gràcies a la participació d’astronautes. Ves-hi

L’any 2020, van anunciar el llançament de Live View, que ofereix un format de precisió geogràfica i visual gràcies a la tecnologia de realitat augmentada (RA).

Els llocs més visitats

Amb tants llocs i punts de referència a l’abast de la mà, n’hi ha tres en particular que han despertat l’interès dels usuaris durant aquest darrer any.

  1. Les 154 plantes del Burj Khalifa d’Unió dels Emirats Àrabs, declarat l’edifici més alt del món. ves-hi!
  2. La Torre Eiffel de París ves-hi!
  3. El Taj Mahal de l’Índia. ves-hi!

També llocs amagats

  • L’àrea 51

Per celebrar aquest aniversari

La companyia ha posat en marxa noves funcionalitats d’aquest servei, entre les quals destaquen la possibilitat de retrocedir en el temps en dispositius mòbils i conèixer les ciutats amb mapes immersius, al costat de la nova càmera que permetrà registrar el món, amb imatges d’alta qualitat.

https://streetviewstudio.maps.google.com/

Es tracta d’una nova plataforma amb totes les eines necessàries per publicar seqüències d’imatges de 360 graus També per gestionar i supervisar fàcilment el teu contingut de Street View. Relaxa’t mentre nosaltres fem la feina.

  • Penja vídeos de 360° de manera massiva
  • Filtra per nom del fitxer, ubicació i l’estat del processament
  • Previsualitza el contingut abans de penjar-lo
  • Rep notificacions al navegador quan es completin les pujades

Publica fotos connectades

La nova funció de l’aplicació Street View, per a dispositius mòbils Android, et permet crear panoràmiques de Street View amb el teu telèfon intel·ligent.

Pots utilitzar la càmera del telèfon per publicar a Street View de Google Maps una sèrie de fotos connectades. Això s’anomena “ruta fotogràfica”. Com fer-ho?

GeoGuessr

https://www.geoguessr.com/

Proposa endevinar les localitzacions que apareixen aleatòriament a la pantalla de l’ordinador usant els cotxes, el paisatge i els senyals com a úniques pistes. La premissa d’aquest joc és molt simple: com més t’acostes geogràficament al lloc correcte, més punts obtens.

França imposa canviar els anglicismes relacionats amb els videojocs al francès

França cerca fomentar l’ús de paraules i expressions en llengua francesa, en detriment d’altres idiomes, per designar una sèrie de conceptes relacionats amb videojocs que habitualment s’esmenten en anglès.

Per això, ha imposat l’ús de les traduccions oficials d’aquests termes en francès, amb l’objectiu d’erradicar paraules del seu vocabulari en altres idiomes que es poden expressar en la seva llengua.

Aquestes i altres denominacions es poden consultar en aquest document oficial, publicat amb data del diumenge 29 de maig, que recull una sèrie d’anglicismes amb els seus significats i traduccions corresponents en francès.

Terminologia dels videojocs, al TERMCAT

https://www.termcat.cat/es/diccionaris-en-linia/9

La primera edició d’aquest diccionari va ser alliberada l’any 2008. Actualment, recull prop de tres-cents trenta termes amb les denominacions i la definició en català i amb els equivalents en castellà, francès, anglès i alemany. L’obra és fruit d’un treball de col·laboració entre terminòlegs i especialistes del sector.  

Llega700

Les operadores de telefonia mòbil Telefónica, Vodafone i Orange han anunciat que durant aquesta setmana realitzaran a les nostres comarques el procés d’implantació dels serveis de telefonia mòbil de nova generació 4G i 5G sobre les bandes de 800 i 700 MHz respectivament.

La implantació del servei pot causar possibles interferències en la recepció de la Televisió Digital Terrestre (TDT) i s’activa el servei gratuït Llega700 d’atenció als usuaris per corregir aquestes incidències. També per telèfon al 900 833 999

https://www.llega700.es

Aquesta quinzena, al gòTIC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s