#gòTCIràdio, 15 de juny de 2022

Univers WhatsApp

No hi ha dubte que WhatsApp, la popular plataforma de missatgeria, propietat de Meta Platforms, ha premut l’accelerador de llançaments de novetats en aquests últims mesos davant de l’escassetat de novetats que ha experimentat al llarg dels anys anteriors.

Gràcies a això s’han millorat les opcions disponibles per a les notes per veu, l’arribada dels emojis de reacció per a missatges individuals, la possibilitat de compartir arxius més grans, i més, al costat de moltes altres novetats que encara han de venir.

Grups de 512 participants

En aquest sentit, WhatsApp ja està començant a expandir que els grups puguin tenir fins a 512 participants màxims, encara que de moment aquesta possibilitat. Arribar a les últimes versions beta de WhatsApp per a Android, iOS i l’escriptori.
Per ara, no tots els usuaris de les versions beta actuals tindran accés a aquesta expansió de capacitat per a grups, encara que serà qüestió d’hores que tots puguin arribar a tenir accés a aquesta possibilitat amb aquestes versions.

Sempre quedarà lluny del límit de 200.000 participants màxims que admeten els grups de Telegram. L’aplicació de missatgeria rival que ha empès que WhatsApp es posi les piles per no quedar enrere, i menys quan fins a les opcions menys conegudes també estaven començant a ser més generoses amb els usuaris.

Editar els missatges enviats

WhatsApp està desenvolupant una nova característica que permetrà als usuaris de l’aplicació editar els seus missatges de text una vegada els hagin enviats, cosa que evitarà haver-los d’eliminar per reescriure’ls.

La nova funció permetrà a les usuàries editar-los, en cas d’haver-se equivocat en redactar-los. Aquesta funció apareixerà en el menú d’opcions del missatge que apareix en fer un toc llarg damunt seu, junt amb les que ja disponibles, com ara respondre, esborrar i copiar.

Ara per ara, es desconeix si hi haurà un termini de temps determinat per poder fer l’edició del missatge. Com ja passa amb esborrar, que es pot fer fins 4.096 segons després d’haver-lo enviat.

Desfer l’esborrat dels missatges

Actualment, la xarxa social ofereix la possibilitat d’esborrar missatges, només localment els missatges que hem enviat (Eliminar només per a mi) o suprimir el contingut per a totes les usuàries d’un xat o grup. (Suprimeix per a tots)

Aquesta nova característica, encara en proves, que permetrà desfer l’eliminació d’un missatge. La versió beta inclou un botó Desfer, durant uns segons després d’enviar el missatge, a la barra a la part inferior de la interfície.

Sembla que vol solucionar el toc accidental a l’opció d’esborrament incorrecta, ‘Eliminar només per a mi’, que impossibilita recuperar el missatge per eliminar-lo per a tothom.

Reacció als missatges

WhatsApp també està testejant la funció de les reaccions a missatges en diferents tonalitats de pell. Aquesta característica ja està sent desplegada entre els usuaris de la versió de la beta d’Android.

De moment, està limitada a l’emoticona amb el polze cap amunt i al que mostra dues mans juntes.

Filtres de conversa i missatges no llegits

Funció desplegada entre les usuàries de la beta d’escriptori que permet filtrar les seves converses i mostrar només aquelles que contenen nous missatges sense llegir.

La funció ja està disponible a WhatsApp Business, eina dirigida a negocis que aspira a facilitar la comunicació amb els seus clients, tant a la seva versió d’escriptori com a l’aplicació mòbil.

Aquesta nova característica permetrà aplicar un filtre de cerca que només mostrin els xats o converses amb missatges encara sense llegir. També s’està plantejant afegir nous criteris de cerca per filtrar resultats a la seva aplicació.

WaBetaInfo

https://wabetainfo.com

Font principal on podeu descobrir notícies i actualitzacions en temps real sobre l’aplicació de missatgeria instantània.

Programa Beta de Google Play

Amb el propòsit de conèixer l’opinió de les usuàries, algunes desenvolupadores posen a la disposició de la comunitat noves aplicacions o funcions abans del seu llançament oficial.

D’aquesta manera, si ens afegim al programa beta podem provar aquestes aplicacions o funcions, abans que s’alliberin per a tothom.

  • Les aplicacions beta són versions més recents i experimentals d’aplicacions ja publicades.

Cal tenir present, però, que les aplicacions beta poden ser menys estables que la majoria de les aplicacions i que presentin alguns problemes, com ara que bloquegin o que algunes funcions no s’executin correctament.

Algunes aplicacions limiten el nombre d’usuàries que es poden unir a programes beta. Si s’arriba al límit, és possible que s’ampliï la capacitat més endavant si els testers surten del programa o si el desenvolupador permet que se n’uneixin de nous.

Obtenir versions beta de les aplicacions

Per obtenir la versió beta d’una aplicació, prèviament l’aplicació ha d’estar instal·lada al dispositiu.

  1. Obre Play Store.
  2. A dalt a la dreta, toca la icona de perfil.
  3. Al menú, toca Gestiona aplicacions i dispositius
  4. Toca la pestanya Gestiona i Instal·lades.
  5. Toca l’aplicació per obrir la pàgina de detalls.
  6. Toca Uneix-te al programa beta

Si no apareix l’opció, vol dir que, de moment, el desenvolupador no ofereix betes públiques de l’aplicació o que el programa beta ja està ple.

Adeu definitiu a IE

Avui, 15 de juny, Microsoft finalitza el suport d’Internet Explorer.

El mític navegador que va ser utilitzat per gran part de les usuàries diu adeu després de més de vint-i-cinc anys.

Tot i això, moltes administracions encara funcionen amb Internet Explorer per a algunes tasques. Per això, en realitzar alguns tràmits amb les administracions espanyoles, continua requerint Internet Explorer 11.

Això passa perquè des de fa anys no es renova la tecnologia al darrere d’aquestes plataformes. I ara que ja no comptarà amb el suport de Microsoft això suposarà exposar-se a problemes, vulnerabilitats i atacs informàtics.

Segons l’Observatori Websegura que només 25 dels 777 llocs públics que monitora són realment segurs per a l’internauta.

És el cas del Congrés dels Diputats. Tràmits com el portafirmes del Congrés únicament funcionen via Internet Explorer.

I fins fa poc, la gestió de certificats com el de la Seguretat Social o el de Registre Mercantil fins fa poc només es podien fer mitjançant aquest navegador.

Mode IE

Microsoft, malgrat que oficialment diu adeu a Internet Explorer, en realitat han creat un pedaç per estendre la possibilitat d’ús. Es tracta del mode Internet Explorer, integrat a Microsoft Edge

Aquesta funció facilita l’accés com si s’estigués navegant des d’Internet Explorer. És a dir, el navegador IE com a tal desapareix aquesta setmana, però Microsoft permetrà continuar utilitzant-lo des d’Edge.

TANIT. Col·lecció Nacional d’Arqueologia

Ja es pot consultar aquest projecte col·laboratiu en línia que dona a accés a tothom als objectes més rellevants de les col·leccions arqueològiques catalanes.

En el marc de les Jornades Europees d’Arqueologia, que se celebren al llarg d’aquesta setmana, es posa en funcionament el portal web, que inclou 752 objectes dels 11 museus que integren l’Arqueoxarxa i hi trobaràs fins a 1215 imatges i 104 models en 3D.

https://arqueoxarxa.colleccions.cat

Entre d’altres, mostra peces del Museu Comarcal de l’Urgell-Tàrrega, del de Guissona i el de la Noguera. També una bona mostra de les del Molí d’Espígol de Tornabous

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s