Subscripció amb publicitat a Netflix?
El tancament del primer trimestre fiscal no ha anat tan bé a Netflix. L’empresa ha anunciat que han perdut uns 200.000 subscriptors en aquest període.
Si bé hi ha moltíssims factors que es combinen per a aquests resultats, Netflix ja està considerant una sèrie d’estratègies per recuperar subscriptors. I una oferirà la possibilitat d’accedir a una subscripció més econòmica. T’expliquem de què es tracta.
Malgrat que fa només un mes el director financer de Netflix va assegurar que no estaven interessats en una subscripció amb publicitat com a part del model de negoci. Pel que es veu, ara han vist que està funcionant en altres plataformes de streaming. Per això, ara diuen confiar que aquest model també serà reeixit a Netflix.
Per això, estan estudiant la proposta d’oferir una subscripció més econòmica però amb anuncis. No és una estratègia a curt termini, ja que han de desenvolupar la proposta i posar-la a proves abans de llançar-la en l’àmbit mundial. Així que Netflix podria trigar fins a dos anys a implementar aquesta oferta a la plataforma.
Si bé no han donat gaires detalls sobre aquest possible model de subscripció amb publicitat, Netflix han deixat clar que es mantindrà al marge de qualsevol mena de rastreig per demanar dades.
Les comunitats de WhatsApp
WhatsApp, la popular plataforma de missatgeria de Meta Platforms, acaba de presentar oficialment el llançament de la funció de Comunitats.
També incorpora altres novetats interessants com
- les reaccions mitjançant emojis
- l’enviament de fitxers de fins a 2 GB a tots els usuaris
- l’increment de participants en les trucades de veu fins a un màxim de 32 persones
- la possibilitat que administradors puguin esborrar missatges problemàtics en grups i comunitats.
Cal tenir en compte que totes aquestes novetats trigaran uns dies a desplegar-se gradualment fins a arribar a tots els usuaris de la plataforma, per la qual cosa no caldrà impacientar-se si aquests dies encara no han estat activats.
Les comunitats
Vol oferir accés unificat a grups amb interessos similars. WhatsApp els ha dissenyat com a alternativa a les comunicacions en xarxes socials i mitjançant missatges de correu electrònic perquè es puguin donar converses més privades i segures.
Els administradors són els responsables de la creació i gestió de comunitats, podent integrar grups de nova creació o que ja estiguin disponibles prèviament. També poden desvincular grups, eliminar membres, o fins i tot eliminar missatges de xat.
Per evitar la sobrecàrrega de missatges, els administradors comptaran amb la capacitat d’enviar missatges a tots els membres mitjançant anuncis per a la Comunitat per grup, que inicialment estarà a disposició de diversos milers d’usuaris.
Els usuaris podran denunciar abusos, bloquejar comptes i abandonar comunitats, i fins i tot sortir dels grups sense que siguin notificats a tots els membres. La configuració d’agregació a grups també s’aplica a les comunitats.
A més, podran reenviar un missatge ja reenviat a un grup alhora en comptes de cinc.
Recomanacions Sant Jordi

La nostra atenció ha estat raptada
Na Pai | Tigre de paper (2021)
13 euros
Analitza les xarxes socials que habitem: com funcionen, com ens manipulen, com ens exploten i s’aprofiten de les nostres debilitats? Quins efectes tenen sobre la nostra psique, les nostres relacions i la nostra societat?
No es queda en la crítica, també proposa estratègies personals i polítiques per rescatar la nostra atenció i construir espais virtuals més saludables i enfocats al bé comú.

La fábrica de cretinos digitales.
Michel Desmurget | Ediciones Península (2020)
(Butxaca,11 euros; llibre digital, 10 euros)
Aquesta és una obra de denúncia imprescindible per a famílies i educadores pel desenvolupament dels seus fills i alumnes.
Proposa la primera síntesi sobre els perills reals de les pantalles i ens alerta sobre les conseqüències greus que comporta continuar promovent de forma acrítica l’ús d’aquestes tecnologies.

Viure en digital: com eduquem per al món d’avui
Miquel Àngel Prats | Eumo (2022)
(18 euros 11 euros, en digital)
Aquest llibre ens dona criteris per educar en l’ús de les xarxes i dels dispositius electrònics; per formar a noves generacions que han de ser autònoms digitals, és a dir, capaços de cercar informació, d’aprendre, d’entretenir-se, de relacionar-se i de comunicar-se a Internet amb eficàcia, seguretat i llibertat.
Miquel Àngel Prats va ser guardonat amb el XXX Premi Joan Profitós d’Assaig Pedagògic per aquesta obra.
Cada any, Internetsegura.cat suggereix una sèrie de llibres de diferents gèneres sobre ciberseguretat, xarxes i tecnologia que podeu trobar interessants. Pots recuperar totes les seues recomanacions a https://internetsegura.cat/tag/cibersantjordi/
CatalanGate
autodefensa.softcatala.cat
Guia web elaborada per Softcatalà amb l’objectiu explicar-vos com podeu millorar la vostra privadesa i seguretat a Internet.
privacytools.io
PrivacyTools.io ofereix serveis, eines i guies de privadesa per contrarestar la vigilància massiva global. Es va establir el 2015 després de les revelacions d’Edward Snowden i es va convertir ràpidament en la guia més popular de les eines de privadesa.
Aquesta quinzena al gòTIC


