Quinzenalment, els dimecres, a partir de les 9 del matí, a Ràdio Tàrrega

#SinMemesNoHayDemocracia

El Partit Popular ha presentat una proposta que faria que els mems d’internet es converteixin en delicte, on l’al·ludit a les imatges pot presentar una demanda en el cas de sentir-se ofès i deixar el cas en mans de la justícia.

El projecte de la Llei orgànica de protecció del dret a l’honor, a la intimitat i a la pròpia imatge vol centrar-se en l’ús que se’n fa a través de les xarxes socials i només podrien crear-se imatges de memes si és que es té el permís exprés l’al·ludit perquè es difongui, en cas contrari és considerat com una vulneració del dret a la intimitat personal.

La Plataforma en Defensa de la Llibertat d’Informació (PDLI) d’Espanya ha alçat la veu  expressant que “l’experiència ens indica que, quan es regula Internet de manera específica, el resultat és una retallada de llibertats i drets que després és molt difícil de revertir. Estan intentant utilitzar el projecte com a arma legal per impedir la difusió d’informacions veraces i d’interès general “.

Els usuaris d’internet han sentit això com una amenaça a la seva llibertat d’expressió i estan expressant el seu malestar amb la publicació de nous mems.
Utilitzant la etiqueta #SinMemesNoHayDemocracia han omplert les xarxes socials amb una gran quantitat d’acudits i la gran majoria apuntant al president del govern espanyol.

Més informació
Plataforma en Defensa de la Llibertat d’Informació
http://libertadinformacion.cc

Deixa un comentari